L'ESTIU I LES VACANCES

Estem a juliol i aviat agost. Les ciutats es buiden, tothom marxa, les botigues tanquen. La situació econòmica tant complicada que estem vivint fa que moltes persones no puguin marxar. Qui no te feina, perquè no té diners. Qui té feina, potser no li arriben o no pot deixar de treballar. Al marge de tot això, de la situació personal de cadascú, és necessari desconnectar i descansar uns dies.

Necessito desconnectar!!!

Les vacances son necessàries. El diumenge també ho és, per desconnectar de la setmana. La vida quotidiana es fa monòtona i la rutina acaba portant a la depressió i l’estrès. Fins i tot en el dia a dia, és necessari desconnectar a estones de la feina: els estudis demostren que cada dues hores cal aturar-se i descansar, prendre alguna beguda, estirar el cos, etc. Si no es fa, disminueix el rendiment. Les jornades escolars estan programades de manera que no es facin més de dues hores seguides de classe. La jornada laboral, teòricament, també.


Si no podeu marxar fora, pel motiu que sigui, intenteu trencar la rutina en la vostra vida. Aneu a la platja, a passejar, a fer turisme, a un concert, etc. Deixeu el mòbil a casa: estem perpètuament connectats amb els altres, pendents dels mitjans tecnològics. Feu una “cura tecnològica”, desapareixeu durant una setmana del mòbil, dels wassups, del facebook, del twitter...  Feu coses diferents: canvieu els horaris, quedeu amb gent, aneu a dinar un entrepà a qualsevol lloc.

M’avorreixo, m’agobio!!

Son moltes les persones que no saben trencar amb la rutina, que necessiten l’estructura d’un horari per a seguir funcionant. Si et passa això, et recomano agafar paper i llapis i fer un llistat de tot allò que sempre vols fer i no tens temps de fer: llegir, escoltar música, posar ordre a les teves fotos, restaurar aquell moble vell, omplir la casa de plantes, pintar el menjador... Llavors, fes-te un calendari. Omple’l de manera realista. No l’emboteixis. Deixa’t estones lliures per a descansar. Recorda que estàs de vacances. També és important el contacte amb els altres, així que, agafa el telèfon, el facebook, etc (abans de desconnectar-los) i descobreix quins amics es queden a prop. Queda amb ells un dia, aneu a sopar, al cinema o a la platja. Busca l’equilibri en els temps, el temps que dediques a estar amb gent, el que dediques a fer allò que et ve de gust i també un temps per descansar. Deixa una mica de temps a la improvisació.

Vull fer alguna cosa sol/sola

Quan la nostra vida està atapeïda d’activitats, obligacions, compromisos, etc, molts cops necessitem apartar-nos de tot per a retrobar-nos amb nosaltres mateixos. El fet de viure “cap a fora” (cap a les obligacions) sovint ens fa oblidar-nos de nosaltres mateixos, ens oblidem del nostre interior. Marxar uns dies sol, pot ser una bona oportunitat per a retrobar-nos, per a escoltar les nostres necessitats, per recuperar els projectes oblidats. Fins i tot és bona idea pactar amb la parella un temps per separat, si cal.

Em sento sol/sola

Arribat l’agost, molta gent desapareix. Si ja t’ha passat altres cops que t’has sentit sol, contacta amb gent abans que et passi, o bé, apunta’t a alguna activitat on puguis conèixer gent nova: n’hi ha un munt, des de viatges, excursions, cursos, estades, etc. És millor prevenir que lamentar.

Salut i bon estiu!!

 Tf: 605 52 52 81


Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars