DIR ADÉU A LA PARELLA (1)

Segons dades de l'INE (Institut Nacional d'Estadística), Espanya, l'any 2010, era el país europeu amb més divorcis, juntament amb Bèlgica. 3 de cada 4 matrimonis acabava en trencament. Aquesta estadística ha disminuït lleugerament, però és degut a la crisi, a les grans dificultats econòmiques que té la gent per separar-se, no pas perquè no vulguin fer-ho.

Però, com sabem si és el moment de dir adéu?

Prendre la decisió de dir adéu a la parella no és fàcil. Qualsevol trencament comporta tristesa i dolor. Ens enfronta a un canvi de vida, on haurem d'aprendre a valdre'ns dels nostres propis recursos, tant econòmics com en el dia a dia, a omplir el nostre temps i els espais buits que queden als nostres dies, a acceptar que la situació anterior ja no tornarà. Hi ha un abans i un després. Hi ha la sensació de llançar-se a un abisme, al buit.


Hi ha alguns indicadors de que la relació no funciona:
  • La manca de comunicació: quan malgrat les obligacions laborals i socials, no trobem l'espai per dialogar amb la parella. Això crea una distància, un allunyament, que si no se li posa remei, acaba convertint-se en un abisme.
  • El temps en comú: quan cada cop passem més temps a la feina, o al gimnàs, o amb els amics, cal preguntar-se si estem evitant passar més temps amb la parella. És important trobar un espai per a cadascú, però sense oblidar la importància de trobar espais amb la parella. I això, quan estimem a l'altra persona, quan estem a gust al seu costat, no ens suposa un esforç. Es dóna d'una manera gairebé espontània.
  • El contacte físic: si bé és cert que la passió dels primers temps dóna pas a una relació més “relaxada”, és important que segueixi havent-hi tendresa, intimitat, ganes de compartir petons i abraçades amb la parella. Plantegem-nos si ho estem evitant i què passa amb això.
  • Els valors i les aspiracions: tot i que cadascú creix i evoluciona de manera individual, és important que compartim alguns valors (que poden ser morals, o socials, o polítics, etc.) amb la parella, i també il·lusions i projectes en comú: un viatge, una reforma a la llar...
  • La sinceritat: no cal compartir tots i cadascuns dels pensaments amb la nostra parella. Però si ens guardem més secrets que no pas en compartim, si tendim cada cop més a guardar-nos-ho tot per a nosaltres, ens hem de plantejar què està passant amb la confiança. Potser ens sentim jutjats. Potser hem perdut la intimitat amb la nostra parella.

Aquests són alguns dels indicadors de que la cosa no va bé. N'hi ha d'altres. Però al final, són dues persones les que formen la parella, i tots dos han de fer l'esforç i tenir el valor de parlar-ne, d'afrontar els problemes i posar-los solució. És molt habitual que deixem passar el temps, creient que “ja passarà”, que és “una crisi passatgera”. Això, generalment, només fa més gran l'abisme i l’allunyament.


Punxa per accedir a DIR ADÉU A LA PARELLA (2)

Telf.:  605 52 52 81


Tornar a la pàgina principal


NOTA: Si t'ha agradat, si us plau comparteix. I si vols fer algun comentari o suggeriment, em serà útil i de gran interès. Gràcies.

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars