Contra l'estrès: ACOLORIR

Per combatre l'ansietat i l'estrès hi ha llibres per acolorir per a adults, i n'hi ha de molt variats en la gran majoria de llibreries perquè tenen moltíssim èxit. Aquests llibres contenen dibuixos o mandales, o bé les dues coses.
 
Carl G. Jung, a principis del segle XX, va ser un dels primers psicòlegs a aplicar l'acolorit com a tècnica de relaxació i per interpretar la ment. Ho va fer mitjançant mandales, que són dibuixos circulars amb formes concèntriques d'origen indi, semblants a les rosasses de les esglésies gòtiques.
 

Quan s'acoloreix s'activen diferents àrees dels hemisferis cerebrals, tant la part lògica com la part creativa. Aquesta activació ens ajuda a relaxar-nos i fa que l'amígdala, que és la responsable de les nostres emocions, es vegi menys afectada per l'estrès.

L'efecte desestressant ve donat perquè la concentració que posem quan acolorim, ens allunya de les nostres preocupacions. Alhora, activa la nostra imaginació i ens porta a la nostra infantesa, generant un benestar immediat de manera inconscient.

Els dissenys que es fan servir per a aquesta finalitat són complexos, perquè així necessiten de més imaginació.

Els colors tranquil·litzadors per excel·lència són tres: el rosa, el verd i el blau cel.


NOTA: Si t'ha agradat, si us plau comparteix. I si vols fer algun comentari, em serà útil i de gran interès. Gràcies.

Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars