GRÀCIES


Guille Viglione és l'autor de "Gracias", un petit article d'opinió publicat a El Diario Vasco, el diumenge 24 de desembre de 2017.
                                                  GRÀCIES

Tinc tot allò que necessito. Només trobo a faltar records i no estan a la venda. Tinc una dutxa amb molta pressió, tovalloles suaus i llençols blancs. Aigua clara, aire net, silenci. Amor i altres persones amb qui compartir projectes. En aquests temps crispats sento certa sensació de tranquil·litat. Tinc una cervesa freda a mà, salut i bona gana. Gaudeixo d'una vida confortable amb sostre, taula de menjador, sabates, calefacció i una infinitat d'aparells que s'endollen.
No és cert que el temps posa a cadascú al seu lloc. És l'atzar qui decideix i a mi m'ha col·locat en un lloc i en un moment privilegiat. Visc en una ciutat en la qual d'altres somien amb passar unes hores. Els carrers i les platges estan netes. Hi ha fanals, autobusos, ambulàncies i d'altres serveis que funcionen. Tinc aigua corrent, compte corrent, corrent elèctric i altres coses corrents que en la major part del món són extraordinàries.
El meu malson recurrent és despertar i descobrir que la meva sort era només un somni. Llevar-me a Síria o al Sudan. Que em prenguin casa meva. No veure créixer les meves filles. No poder valer-me per mi mateix. Veure'm obligat a demanar. Viure lluny de la gent que estimo. Estar lligat des de nen a un fusell o una màquina de cosir. Embarcar-me en una fugida sense rumb. Conformar-me amb sobreviure.
En aquestes dates no gaudeixo massa amb la tradició de fer i rebre regals. Suposo que un dia em vaig adonar que el meu millor regal és gaudir del que ja tinc.
Dono gràcies cada dia per ser-ne conscient.


Traducció: Rosa Muro GuardiolaGuille Viglione publica a Internet, i allà podràs trobar el post sencer, ja que a El Diario Vasco va publicar una versió reduïda. Trobaràs el post sencer (en castellà) clicant aquest link:

http://absolutamenteinnecesario.com/gracias/


NOTA: Si t'ha agradat, si us plau comparteix. I si vols fer algun comentari, em serà útil i de gran interès. Gràcies.

Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars