QUIN ÉS EL TEU IKIGAI?Segons els japonesos, tothom té un ikigai, "una raó per viure", "un motiu per existir". Alguns l'han trobat i són conscients del seu ikigai; altres ho porten dins, però encara ho estan buscant. Aquest és un dels secrets per a una vida llarga, jove i feliç com la que porten els habitants d'Okinawa, l'illa amb la població més longeva del món.

10 lleis de l'ikigai:

1.- Estigues sempre actiu, mai et retiris.
Qui abandona les coses que estima i que sap fer, perd el sentit de la seva vida. Per això, fins i tot després d'haver acabat la vida laboral "oficial", és important seguir fent coses de valor, avançant, aportant bellesa o utilitat als altres, ajudant i donant forma al nostre petit món.

2.- Pren-t'ho amb calma.
Les presses són inversament proporcionals a la qualitat de vida. Com diu un vell proverbi: "Caminant a poc a poc s'arriba lluny". Quan deixem enrere les urgències, el temps i la vida adquireixen un nou significat.

3.- No mengis fins omplir-te. 
També en l'alimentació per a una vida llarga, "menys és més". Segons la llei del 80%, per preservar la salut molt de temps, en lloc d'atipar-nos cal menjar una mica menys de la fam que tenim.

4.- Envolta't de bons amics.
Són el millor elixir per dissoldre les preocupacions amb una bona xerrada, explicar i escoltar anècdotes que alleugereixin l'existència, demanar consell, divertir-nos junts, compartir, somiar... Resumint, viure.

5.- Posa't en forma per al teu proper aniversari.
L'aigua es mou, flueix fresca i no s'estanca. De la mateixa manera, el teu vehicle per a la vida necessita una mica de manteniment diari perquè pugui durar molts anys. A més, l'exercici fa segregar les hormones de la felicitat.

6.- Somriu.
Una actitud afable fa amics i relaxa a la pròpia persona. Està bé adonar-se de les coses que estan malament, però no cal oblidar el privilegi de ser aquí i ara en aquest món ple de possibilitats.

7.- Reconnecta amb la natura.
Tot i que la majoria d'éssers humans visquin en ciutats, estem fets per fondre'ns amb la natura. Necessitem regularment tornar-hi per carregar les piles de l'ànima.

8.- Dóna les gràcies.
Als teus avantpassats, a la naturalesa que et proveeix aire i aliment, als teus companys de vida, a tot el que il·lumina el teu dia a dia i et fa sentir feliç d'estar viu. Dedica un moment del dia a donar les gràcies i augmentaràs el teu cabal de felicitat.

9.- Viu el moment.

Deixa de lamentar-te pel passat i de témer el futur. Tot el que tens és el dia d'avui. Dóna-li el millor ús possible perquè mereixi ser recordat.

10.- Segueix el teu ikigai.

Dins teu hi ha una passió, un talent únic que dóna sentit als teus dies i t'empeny a donar el millor de tu mateix fins al final. Si no ho has trobat encara, com deia Viktor Franki, "la propera missió serà trobar-lo".NOTA: Si t'ha agradat, si us plau comparteix. I si vols fer algun comentari, em serà útil i de gran interès. Gràcies.

Pilar Morey Bulbena 
Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars