9 CONSELLS PER NO DISTANCIAR-NOS DE LA PARELLALes relacions de parella passen per diferents etapes. La passió del començament deixa pas a més espais per separat, i a una complicitat dins de la individualitat.

Però hi ha moments difícils: un dels pitjors és quan hi ha fills petits: els menuts, que són encantadors, també són omnipresents, multipliquen la feina, les obligacions, el cansament… Si a més tots dos treballen, el conflicte està servit. Prioritzem la feina, els fills, la casa, la compra… tot menys la parella. Sembla que no es pugui trencar… però és un error freqüent.
  • 1.- No donis per sentat que la parella és per a tota la vida: La flama, l'interès, l'atracció… s'han de mantenir vius. Pel fet de signar un paper o de tenir uns fills, no vol dir que no es pugui trencar la relació. La parella és una figura que cal tenir en compte i cuidar.
  • 2.- Busca espais per als dos sols: El fet de tenir fills, canvia la situació: els nens acostumen a ser el centre del món. Però és fonamental fer coses sols.  Moltes parelles es queixen de no tenir amb qui deixar els petits. Pagar un cangur, serà els diners millor invertits en la salut de la relació.
  • 3.- Arregla't per i per a la teva parella: Estar atractiu o atractiva, vestir-te com a ella o ell li agrada, seguir conquerint i seduïnt a la teva parella, ajudarà a mantenir viva l'atracció.
  • 4.- Sigues detallista: No deixis de pensar en què li agrada. Deixa-li una nota personal, envia-li un missatge romàntic, porta-li flors, o el seu mejar favorit. Si ens vam esforçar en conquerir a la nostra parella, per què deixem de fer-ho?


  • 5.- No trenquis el contacte físic: Sovint veig a parelles que només es fan un petó d'hola i adéu, de manera mecànica. I ni es toquen. Al començament de la relació, els dos estaven al sofà ben junts. Poc a poc, es van distanciant, i acaben un al sofà i l'altre en una altra habitació (al llit, a l'ordinador…). Toca a la teva parella, seu a prop seu, acarona-la, agafa-li la mà quan aneu pel carrer. El distanciament comença aquí.
  • 6.- Parla amb la teva parella: Més enllà del dia a dia, de la logística, de qui anirà a comprar demà, què soparem o qui porta a la nena al dentista, cal recordar que sou parella, que teniu una relació especial, que és diferent de les altres relacions amb les altres persones. Busca l'espai per parlar d'allò que et preocupa, del que t'agrada, etc. Escolta a la teva parella.
  • 7.- Feu projectes junts: És important tenir una il·lusió: un viatge, les vacances… qualsevol cosa que compartireu, i que us ha de fer il·lusionar.
  • 8.- Escapeu-vos: Sou família. Però també sou parella. No passa res per deixar els fills amb els avis, la tieta o una família de l'escola. La parella necessita els seus espais. Aneu a sopar, a ballar, al cinema… anar al supermercat junts no compta.
  • 9.- Busca espais i moments per a la intimitat: Les relacions sexuals són més complicades quan hi ha nens a casa, que es poden despertar en qualsevol moment. És important buscar moments, espais, deixar els nens amb algú, marxar sols un cap de setmana… Quan es crea una distància a nivell físic, després costa molt recuperar-la.


NOTA: Si t'ha agradat, si us plau comparteix. I si vols fer algun comentari, em serà útil i de gran interès. Gràcies.

Pilar Morey Bulbena 
Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars