7 ERRORS FREQÜENTS QUAN S'ACABA UNA RELACIÓAcabar una relació de parella mai no n'és de fàcil. Es necessita un temps de dol, de reflexió, expressió de sentiments i acceptació de la nova situació. Veiem alguns dels típics errors que s'acostumen a fer:
  • 1. Iniciar una relació desseguida:
Es bo donar-nos la possibilitat de retrobar-nos amb nosaltres mateixos.
Iniciar una nova relació immediatament, només ens serveix per apaivagar el nostre dolor, perquè correm el perill d'abocar moltes qüestions no resoltes i moltes emocions no expressades en la nova relació.
  • 2. Seguir sent amics:
Aquest és el típic tòpic quan s’acaba una relació: “Però podem continuar sent amics”.  Es planteja per alleuregir el dolor que suposa deixar de veure a l’altra persona. Però és un engany: probablement un dels dos vol passar página i seguir endavant.  I l'altre, que tot continuï com abans.
Es necesita un temps de distanciament per guarir les ferides, abans de poder retrobar-se. Al final, aquesta situació fictícia portarà patiment als dos, confusions i frustració, al no obtenir allò que veritablement s'espera.
  • 3. Aventures sexuals:
Alguns cops es busquen com a “venjança” per una infidelitat. Probablement no serviran perquè l'altra persona torni amb nosaltres. Pot fer sentir-nos bé temporalment. A la llarga es farà palès el buit que ha deixat l'altre i les simples aventures no ens ompliran i ens causaran una forta frustració. 

  •  4. Tancar-se:
No voler sortir, no parlar amb ningú, renunciar a la diversió, a l'esbarjo… La millor manera de superar una situació difícil és continuar fent el mateix que es feia abans, mantenir la rutina.
Explicar com et sents als bons amics, i, si cal, buscar ajut professional, però, sigui com sigui, expressar els nostres sentiments.
  • 5. Alcohol i medicaments:
No pensar ni sentir. És l'actitut victimista. Anul·lar la pròpia capacitat de pensar i sentir, no solucionarà el problema, només l'allargarà, i probablement el complicarà. El dolor forma part de la vida, com tots els altres sentiments. Té el seu moment i cal expressar-lo perquè marxi.
  • 6. Espiar a l'ex-parella:
És bastant freqüent, especialment amb l'augment de les xarxes socials, que algunes persones s'obsessionin a controlar què fa l'altre, on va, amb qui, quina cara fa i com es vesteix. És una manera d'aferrar-nos a la relació que s'ha acabat, quan hauriem de posar l'energia en nosaltres mateixos, en seguir endavant i re-construir-nos. Segurament ens mortificarà i no ens aporta res de positiu.
  • 7. Manipular:
Utilitzar el xantatge emocional per obligar a l'altre a que continuï amb nosaltres. Fer-li pena, cridar la seva atenció, utilitzar a terceres persones perquè intercedeixin… són altres maneres d'aferrar-nos al passat i no deixar-lo anar.


NOTA: Si t'ha agradat, si us plau comparteix. I si vols fer algun comentari, em serà útil i de gran interès. Gràcies.

Pilar Morey Bulbena 
Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars