DESCONNECTARAquests dies molta gent marxa de vacances. Marxar, trencar la rutina, canviar de paisatge… desconectar.
Dins dels diferents tipus de personalitat, hi ha qui necessita més la socialització, el contacte amb els altres, i hi ha qui està més a gust aïllat. Totes dues coses són necessàries. Hem de saber trobar el nostre equilibri: ni estar sempre acompanyats, ni sempre sols. Totes dues experiències ens enriqueixen i ens aporten energies necessàries.

Quan estem en contacte amb els altres, es genera comunicació, verbal i no verbal, hi ha uns estímuls i missatges que donem i rebem. Necessitem a les altres persones, som éssers socials. Busquem el reconeixement, l'afecte, l'aprovació dels altres. Intercanviem carícies físiques, verbals, gestuals.

Però també necessitem estar sols: la soledat positiva és un “estar amb nosaltres mateixos”. És temps per a nosaltres, per pensar, per reflexionar i prendre decisions, o simplement per descansar. Quan prenem distància dels altres, veiem les coses amb més prespectiva, podem raonar i decidir per nosaltres mateixos.

Hi ha persones que per prendre decisions necessiten consultar amb tothom i, sobre tot, l'aprovació dels altres. Si bé pot ser positiu demanar opinions i consells, les conclusions, les decisions, han de ser personals. I només prenent-nos un temps per estar sols, només prenent distància i desconnectant generarem decisions pròpies.

El Camí de Sant Jaume o de Santiago, tant de moda avui en dia, es recomana fer-lo sol. Té un gran efecte terapèutic, i és precisament per aquest “estar sol”, tantes i tantes hores de caminar, de veure el mateix paisatge i tenir la opció de no parlar amb ningú, és aquest estat de solitud triada el que genera decisions, conclusions, idees noves, renovació. Després, hi ha estones de contacte, de coneixença de persones noves, neutrals, a qui podrem explicar les nostres conclusions, sense que estiguin contaminats per tota la coneixença que tenen de nosaltres, ni pel vincle afectiu. Jo recomano fer el Camí, a tothom, però especialment a aquelles persones que estan fent un procés de canvi a la seva vida.

RENOVACIÓ ENERGÈTICA

Poder-nos allunyar de les tasques quotidianes, trencar la rutina, fer altres coses, variar el nostre horari, deixar el relotge al calaix i apagar el mòbil. El trencament amb la rutina, quan és triat, quan busquem una alternativa d'oci, ens genera benestar. El nostre cervell descansa. És molt important prendre's uns dies de trencament amb lo quotidià. Encara que no marxem de casa, permetre'ns trencar els horaris, els ritmes, improvitzar, sortir a passejar, fer coses diferents.

No només descansarà el nostre cos, també ho farà el nostre cervell. I carregarem les pil·les, renovarem la nostra energia. Igual que fem descansos quan estem treballant, o a classe, un cop l'any, o més a ser possible, cal desconnectar de tot per deixar descansar el nostre cos i la nostra ment. Deixem també que els nostres fills deixin els llibres al prestatge per uns dies, encara que tinguin examens el setembre: els beneficis de la desconnexió es notaran quan reprenguin els estudis amb l'energia renovada.

Feliç desconnexió!
NOTA: Si t'ha agradat, si us plau comparteix. I si vols fer algun comentari, em serà útil i de gran interès. Gràcies.

Pilar Morey Bulbena 
Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars