IÑAKI GABILONDO REFLEXIONA SOBRE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE


Iñaki Gabilondo llança preguntes als homes i els interpel·la a la reflexió.

Tot seguit hi ha la transcripció, traduïda al català, del video.

"Una reflexió sobre la violència de gènere en el Dia Internacional de la Dona:

Per què, llevat comptades excepcions, no hi ha dones que ataquin homes? Per què no hi ha grups de dones que assalten i abusen d'homes? Per què no hi ha bandes de delinqüents juvenils compostes per noies? Per què no hi ha accions de violència en aquests grups constituïts de dones, accions que assaltin captaires o que els calin foc o que destrossin caixers automàtics? Per què?

És que potser no hi ha dones abandonades, no hi ha dones desesperades? És que potser no hi ha dones geloses? És que potser no hi ha dones desarrelades? És que potser no hi ha dones que estan atrapades per les drogues i l'alcohol? És que potser no hi ha dones que viuen en guetos infestats de violència?

Llavors, què ens passa als homes que a elles no els passa? Quin problema o teranyina mental segueix existint en la nostra ment?

Per què el Dia Internacional de la Dona sembla un dia per a les dones? Per què als actes convocats sobre la violència de gènere contra les dones només hi assisteixen dones? Per què els homes mai ens sentim interpel·lats, al·ludits com a gènere, per aquestes qüestions?

Revisarem les lleis, i avançarem. Revisarem els hàbits, i avançarem encara més. Però si no acceptem que hem de revisar que queden assignatures pendents en les nostres ments, avançarem com les tortugues."

 Traducció: Rosa Muro Guardiola
 

NOTA: Si t'ha agradat aquesta frase, comparteix-la amb els teus amics i deixa els teus comentaris.

Pilar Morey Bulbena 
Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars