SUPERWOMAN
Avui us presentaré a una dona. Tots la coneixeu:
 • És aquella dona que pretén arribar a tot i fer-ho tot bé.
 • Treballa i no es conforma amb fer la seva feina, sempre s'ofereix de voluntària per a qualsevol extra: anar a acabar uns informes urgents el dissabte, organitzar el sopar de Nadal, fer la recapta per al regal de la companya que es jubila, anar a comprar el regal, preparar la festa sorpresa...
 • Però, tot i fent de tot, creu que no és suficient, i que qualsevol altra persona és millor que ella en la seva feina.

Quan surt del treball, Superwoman recull als nens de l'escola. Els acompanya a la gincana d'activitats que ha triat per a ells: perque el seu futur és el més important:
 • Els menuts van a anglès, música, tae-kwon-do, a classes de ceràmica, també van al logopeda, a classes de reforç i ara està pensant en apuntar-los a teatre els divendres.
 • Però se sent culpable, perquè no juga amb ells a casa. Hauria d'organitzar tallers a casa dos tardes per setmana, per ensenyar-los a cuinar galetes i fer manualitats. I potser hauria de convidar també als seus amiguets.

Al migdia menja molt depresa:
 • De fet, molts dies ni tant sols menja, perquè ha d'anar al gimnàs dos cops per setmana: des que va tenir el petit, té una panxa horrible i els pits caiguts. Abans gastava la talla 42... cal recuperar-la com sigui.
 • Un altre migdia va a la perruqueria i a depilar-se. S'ha d'estar atractiva per al marit, que podria anar-se'n amb una de més jove...
 • Els altres migdies aprofita per anar a comprar, mirar oportunitats de roba per als nens i encarregar-se del regal d'aniversari de la seva mare, sogra, cunyada, amiga i cosina.

Superwoman arriba a casa sobre les 7. I què bruta està la casa! Els nens tenen deures. I cal banyar-los i recollir les seves coses. Ella està cansada i molt estressada. I comença a cridar per tot. Mentre fa el sopar, estén la roba, posa una altra rentadora i prepara el dinar de demà, escridassa als nens, que no hi ha manera que acabin de fer les seves coses. I fa 3 trucades per a organitzar el sopar i l'aniversari. És que ningú fa res si no ho fa ella?

El seu marit acostuma a arribar més tard. Està fart de trobar-se amb una dona estressada i cansada, que els crida a tots i es queixa constantment. Ella li exigeix que es posi a fregar el terra, el bany i que netegi la pols. Quan ell li diu que no cal, que ja està prou net, ella explota: plora, culpa a tots que la seva vida sigui un fàstic, que només viu per treballar, que es va equivocar de carrera i que no s'hauria d'haver casat i tingut nens...

Però, per què ho fa?
 • Segurament el seu pare opinava que les dones no haurien de treballar, perquè desatenen la casa i els fills. I que els homes estan més qualificats per a la feina professional.
 • La seva mare la va educar per a ser una mestressa de casa perfecta.
 • La seva sogra, sovint desaprova la pols de les prestatgeries i la mira de dalt abaix perquè sempre va pensar que el seu fill es mereixia “quelcom” millor.
 • ... i ella s'esforça per acontentar-los a tots, per ser acceptada i demostrar que pot fer la seva feina millor que ningú, que els seus nens són els millors, la seva casa la més neta i que ella és digna del seu home.

ÉS URGENT QUE PARI:
 • Que comenci a escoltar les seves veritables necessitats.
 • Deixar de provar d'agradar a tots, o a allò que se suposa que els altres esperen d'ella.
 • Plantejar-se què necessita ella realment i quina classe de dona vol ser, abans d'acabar prenent pastilles per a dormir, per a l'estres, per la depressió...NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.

Pilar Morey Bulbena 
Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars