QUAN UNA RELACIÓ S'ACABA (1)
1. INDICADORS

Totes les parelles discuteixen, i també passen per moments difícils: però com sabem que una relació va malament? Com saber si una crisi és passatgera o profunda?
Hi ha alguns indicadors que diuen quan la relació no funciona:

La manca de comunicació: Quan, malgrat les obligacions laborals i socials, no trobem l'espai per dialogar amb la parella, això crea un distanciament, que si no se li posa remei, acaba convertint-se en un abisme.
És fonamental parlar amb la parella: parlar de projectes i il.lusions en comú, explicar-li els nostres problemes, les nostres preocupacions, pors, desitjos, il.lusions… i com a part de la comunicació, és important sentir-nos escoltats, i que la parella també comparteixi tot això amb nosaltres.
Hi ha moltes parelles, que amb el pas del temps, amb la vinguda dels fills, la cura dels pares, la feina i un llarg etc. d'obligacions, s'obliden de comunicar-se amb la parella, de compartir. Cal detectar aquest distanciament i posar-hi remei, abans l'abisme no sigui massa gran.
Cal buscar l'espai per fer-ho: sols, tranquils, amb una mica de temps, sense estar massa cansats...

El temps en comú: quan cada cop passem més temps a la feina, o al gimnàs, o amb els amics, cal preguntar-se si estem evitant passar més temps amb la parella. Es important trobar un espai per a cadascú, però sense oblidar la importància de trobar espais per a la parella. I això, quan estimem a l'altra persona, quan estem a gust al seu costat, no ens suposa un esforç. Es dona d'una manera gairebé espontània.

El contacte físic: si bé és cert que la passió dels primers temps dona pas a una relació més “relaxada”, és important que hi segueixi havent tendresa, intimitat, ganes de compartir petons i abraçades amb la parella. Plantegem-nos si ho estem evitant i què passa amb això.

Els valors i les aspiracions: tot i que cadascú creix i evoluciona de manera individual, és important que compartim alguns valors (que poden ser morals, socials, o polítics, etc.) amb la parella, i també il·lusions i projectes en comú: un viatge, una reforma a la llar...

La sinceritat: no cal compartir tots i cadascun dels pensaments amb la nostra parella. Però si ens guardem més secrets que no pas en compartim, si tendim cada cop més a guardar-nos-ho tot per a nosaltres, ens hem de plantejar què està passant amb la confiança. Potser ens sentim jutjats. Potser hem perdut la intimitat amb la nostra parella.

Aquests son alguns dels indicadors de que la cosa no va bé. N'hi ha d'altres. Però al final, son dues persones les que formen la parella, i son tots dos els que han de fer l'esforç i tenir el valor de parlar-ne, d'afrontar els problemes i posar-los solució.

El més freqüent és que deixem passar el temps, creient que “ja passarà”, que és “una crisi passatgera”. Això, generalment, només fa més gran l'abisme i el distanciament.

Però, com sabem si és el moment de dir adéu?
NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.

Pilar Morey Bulbena 
Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars