AMISTAT: MITES I REALITAT (1)

PER QUÈ NECESSITEM AMICS?
L'ésser humà necessita dels altres:
  • A nivell pràctic, per a compartir les tasques, intercanviar productes, repartir les feines, defensar-se els uns als altres, etc.
  • A un nivell més emocional, per a donar-se suport i estimació.

Tots necessitem, en una major o menor mesura, sentir-nos acceptats pels altres, sentir que pertanyem a un grup o comunitat, sentir-nos valorats i estimats. Aquí entren en joc les necessitats individuals:
  • Hi ha persones que són més independents, els agrada més fer coses soles, tot i que també necessiten sentir que pertanyen al grup.
  • N'hi ha que necessiten més al grup.
  • I n'hi ha que supediten massa les seves decisions, fins i tot la seva autoestima, a l'opinió dels altres.

Es diu que els "amics de veritat” es compten amb els dits de la mà. De coneguts, en podem tenir molts. Però, què és i quina funció té un amic íntim?

L'amic o amiga “íntim” és aquell amb el què tenim una afinitat especial, aquell a qui li confiem els nostres secrets més íntims, les nostres inquietuds més vitals i els nostres sentiments més profunds. Normalment confiem només en 3 o 4 persones, com a molt, a aquest nivell d'intimitat.
Perquè es doni aquest grau de comunicació profunda, cal tenir les condicions adients:
  • En una reunió de 8 o 10 persones, generalment es parlarà de temes més “externs”, més comunitaris: política, futbol, fins i tot filosofia de la vida, però sense entrar gaire en el terreny  personal. Acostumen a ser converses més trivials, més lúdiques i divertides. No tan profundes.
  • És quan quedem a soles amb un amic o dos, que ens atrevim a explicar com ens sentim i quines coses ens inquieten més. Encara que no es verbalitzi, es dóna per suposat que l'amic guardarà com a secretes les intimitats que jo li explico.


NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.

Pilar Morey Bulbena 
Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars