QUAN EMPRENC UN PROJECTE: CANVIAR EL XIPLa nostra manera de pensar, optimista o pessimista, té a veure amb els nostres èxits o fracassos. Veiem algunes causes que influeixen en els resultats d’allò que ens proposem:

1. Excés de projectes: La conseqüència imminent és la dispersió de la nostra energia. Tens tendencia a avorrir-te o, ans al contrari, no té prou hores el dia per a fer tot allò que voldries?
Hi ha persones que omplen el seu temps, les seves hores, amb una llista inacabable d’activitats, compromisos, obligacions i distraccions fins al punt d’estressar-se.
Un projecte important necessita temps, energia i dedicació. Si ens ocupem de moltes coses, dispersem la nostra energia. Per assolir un repte cal que renunciem a algunes coses i que ens concentrem en allò que volem.

2. Una causa del fracàs en els nostres projectes radica en posar esperança excessiva en el recolzament dels altres. Quant més esperem dels altres menys estem confiant en la nostra pròpia capacitat. Hem de lluitar pel que volem. Podem demanar ajut als altres, per a coses puntuals, però el nostre projecte és nostre. Hem de creure en nosaltres mateixos.

3. Hi ha dos mals endèmics en la nostra societat actual: la depressió i la ansietat. En termes generals, (tot i que és més complex), el depressiu se centra en el passat, viu de records més que de projectes. Les persones ansioses, centren la seva energia en el futur, en què passarà. Volen anticipar-se als aconteixements per tal de tenir-ho tot controlat. Per aconseguir un objectiu, hem de prendre el passat com un aprenentatge i posar en el punt de mira el nostre objectiu, però és aquí i ara on hem d’actuar per aconseguir el nostre objectiu: en el moment present.


Comença a canviar el xip

El pensament és una llavor: els pensaments negatius esgoten, fan infeliç, aïllen, anul·len la motivació, contrarresten l’alegria i l’energia, resten possibilitats, afecten als que ens envolten, treuen la il.lusió, donen una visió negativa de les coses…

Alguns pensaments negatius: “la meva vida és un desastre”, “res em surt bé”, “és inútil esforzar-me”, “tot em sortirà malament”… Fins i tot quan les coses van bé, la persona negativa les tranforma i infravalora: “aquesta ratxa durarà poc”, “la felicitat no és per sempre”, “segur que al final tot es torça”…

Comença avui mateix a transformar els pensaments negatius en positius: “tot sortirà bé”, “ho puc aconseguir”, “tindré sort”, “cal que confiï”… Fins i tot quan les coses es torcen, la persona positiva pensarà: “cal buscar la part positiva de tot això”, “el proper cop sortirà bé”, “cal seguir endavant”, “me'n sortiré d’aquesta”…

Els pensaments positius ens donen energia, ens ajuden a il.lusionar-nos, ens motiven, ens fan feliços i també encomanem a la gent que ens envolta.NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.

Pilar Morey Bulbena 
Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars