RECOMANACIONS PER A L'ÈXIT D'UNA RELACIÓSegons els estudis, hi ha diversos factors que intervenen en l'èxit d'una relació:
  • L'origen sociocultural, el nivell educatiu, l'edad de casar-se, l'edat en què arriba el primer fill, els problemes econòmics, són factors que influeixen en l'èxit d'una relació.
  • L'estrès és una de les principals causes de conflicte de parella. Es va demanar a diverses parelles de fer un registre durant dues setmanes, enregistrant els aconteixements estressants, la situació, l'energia que invertien en portar-ho, com reaccionava la parella i el seu grau de satisfacció respecte a la relació. Les dades van mostrar que en els dies més estresants les persones feien més comentaris negatius sobre la parella i es manifestaven menys satisfets amb la seva relació. La conclusió dels psicòlegs va ser que l'energia que es destina a afrontar les situacions estresants es resta de l'energia necessària per mantenir una bona relació.
  • Estadísticament, les persones que tenen dubtes abans de casar-se, tenen el doble de possibilitats d'acabar separades.
  • També el grau de satisfacció en les relacions sexuals influeix. Aquelles parelles en les quals les relacions perden interès durant els primers quatre anys de relació tenen més possibilitats d'acabar separades que aquelles en què el nivell de satisfacció es manté.

L'Associació Americana de Psicologia ha fet les següents recomanacions per mantenir de manera satisfactòria una relació de parella:
  • Intercanviar reforços positius: Conductes senzilles com una abraçada, dir alguna cosa agradable, un petit detall, deixar una nota escrita, enviar un missatge o un petit massatge fa que l'altra persona se senti cuidada i estimada.
  • La manera de discutir: dialogar aprenent a formular peticions concretes, i a expressar de manera adequada tant les queixes com els sentiments negatius, sense callar-les i sense ferir a l'altre.
  • El recolzament de l'altre, tant en els moments de crisi com en els d'èxit.
  • Evitar la rutina i l'avorriment, fer activitats variades, novedoses i sorprenents.NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.

Pilar Morey Bulbena 
Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars