21 PAUTES PER SOBREVIURE A L'ADOLESCÈNCIA DELS FILLS (2)

 
11. Cal establir uns límits clars i fer-los saber: funcions que té el jove a casa, hora d’arribada, normes inamovibles de la casa, etc.

12. En les discussions (i això val per a tothom) és important destacar les coses positives i no treure cada cop els mateixos “draps bruts”. 

13. Cal escoltar-los i pensem, que ells estan formant les seves pròpies opinions, que potser no compartim, però a tots ens agrada que ens escoltin i ens respectin.

14. En les discussions (i això també és vàlid per a tothom) és molt millor parlar de la conducta que de la persona: per exemple, “no m’agrada això que fas” és molt millor que “no m’agrada com ets”.

15. Sovint els joves es queixen que se’ls tracta com a delinqüents pel sol fet de ser joves, que la gent els parla o mira malament. Convé que superem els prejudicis en aquest sentit, si és que els tenim.

16. Aprofitar el moment oportú per parlar, és millor que forçar-ho.

17. Davant d’un problema, cal escoltar les solucions que pot aportar el jove, no sempre tenim nosaltres la resposta correcta.

18. Millor negociar que discutir. Hi ha normes inamovibles, però també hi ha qüestions que s’han de poder negociar.

19. És important valorar els seus gustos, els seus amics... Si els critiquem sistemàticament, estem aixecant un mur.

20.  Evitem dramatitzar: és normal que provin el tabac i l’alcohol, per exemple, però no necessàriament s’han de tornar addictes.

21.  No oblidem el nostre rol de pares, hi ha problemes que haurem d’afrontar, no podem fer sempre “la vista grossa” o esperar que ho solucionin els altres (escola, amics...) ni esperar que se solucioni sol.
 NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.


Telf.: 605 52 52 81
 

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars