HI HA UN ADOLESCENT A CASA. Els canvis físics: la pubertatL'adolescència és l'etapa de la vida on més canvis hi ha. I aquests canvis són profunds i complexos.
Això afecta de manera molt especial als pares, que hauran d'anar adaptant-se i replantejant-se molts dels seus principis i idees.

  • En les nenes, apareix cap als deu anys i mig i els once, i en els nens dels dotze i mig als tretze. Però això varia molt en funció de la genètica, l'alimentació, la zona geogràfica, etc.
  • Els canvis físics poden repercutir a nivell psicològic de diferents maneres:
  • D'una banda, les noies que estan molt desenvolupades a una edat precoç, es trobaran que, de sobte, els nois les comenzaran a tractar de manera diferent, i probablement la seva maduració psicològica no està al mateix nivell. Això els pot causar inseguretat i, sobre tot, no saber com reaccionar. És freqüent que vulguin amagar la seva feminitat amb roba ampla, o pel contrari, que actuïn com si tinguessin més edat de la que tenen en realitat.
  • A l'extrem contrari, tenim les noies que triguen molt a desenvolupar-se i quan les seves companyes de dotze o tretze anys ja llueixen un cos de dona, elles es troben diferents i això serà causa de complexos. A més a més, cal afegir l'efecte d'algunes burles que es trobaran, amb molt poc tacte, per part dels altres adolescents.
  • Als nois els passa una cosa semblant, però els que més patiran són els que triguen a créixer i desenvolupar-se, que es poden sentir molt acomplexats davant els nois que són més alts i corpulens.
  • Se'ls ha d'explicar quins canvis farà el seu cos, a fi de que ho visquin amb normalitat. Sovint, si no estan informats, ho viuen amb angoixa, pensant que el que els està passant no és normal. A més acostumen a comparar-se amb els amics i es troben diferents.
  • L'acceptació del propi cos, en moltes persones no arribarà fins ben entrada la maduresa. Estem subjectes a molta pressió social sobre els cànons de bellesa, uns cànons que només estan a l'abast d'uns pocs. La major part de la població té algun complex respecte al seu físic. Si això ens passa als adults, imaginem-nos com ho viuen els adolescents.
  • Cal intentar ajudar-los a que vagin assumint a poc a poc que, sigui quin sigui el seu aspecte, les persones que els estimin ho faran per qui són, no per com són.NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.


Telf.: 605 52 52 81
 Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars