Un missatge per a mares i pares d'adolescents


L'adolescència és una etapa crucial en la vida del teu fill. Estima'l quan menys ho mereixi, perquè serà quan més ho necessiti.


Un missatge per a mares i pares.

 
Estima'l quan et cridi i no vulgui res de tu.

Quan el seu món s'ensorri i cregui que tu ets la causa, no et rendeixis; tot passa.

Estima'l quan tot li surti malament i no hi hagi sortida. Demostra-li que sí, que només és una caiguda.

De vegades oferiràs la teva ajuda i altres tindràs el dubte, perquè l'adolescència és una etapa de decisions i indecisions. Així que ensenya'l, encara que les vulgui prendre sol. Si surt malament, dóna-li el teu suport i accepta que faci el seu camí encara que de vegades signifiqui que tu canvïis el teu. Perquè ja fa anys que tu vas trobar el camí, però, com ell, també estaves perdut.

A la seva edat, tu també ho qüestionaves tot i de cap manera no volies pautes ni normes.

Però una matinada, després d'una nit fora, em vas assegurar que estaves buscant el teu lloc al món. Em vas confessar que havies pres decisions, que tenies un pla, un projecte de vida,... Jo no t'entenia, però recordo que et vaig mirar als ulls i vaig comprendre que en tot caos sempre hi ha una mica d'ordre; i en ocasions cal predre's per poder trobar-se.

Per això, quan vegis que li crema el foc per dins, recorda que a la seva edat tu també "vas saltar", i, encara que moltes vegades vas fallar, moltes altres no.
Amb el temps, potser, aconsegueixi ser el el protagonista de la seva vida i entendre que l'autonomia i la llibertat no estan exemptes de responsabilitat. Comprendrà que la bona sort té les seves regles, i aquestes s'obtenen amb esforç quan menys t'ho esperes.

Així que, fins llavors, si et rugeix la seva fera, espera, i aprèn a bregar amb ella. Prefereixes que sigui gat, o pantera?

Hi haurà vegades que es perdi i llavors plori, cridi i mossegui. És normal. Hi ha trajectes molt amagats i moments on es donarà per perdut. Però tu hauràs d'estar-hi, incondicionalment. Ser el seu far, i, quan la nit el trobi, guiar-lo sense objecció. I si tot i així no pot i el viatge es fa llarg, recordar-li que sempre, sempre, tu li oferiràs empara.
 
L'adolescència és una etapa crucial en la vida del teu fill.

Estima'l quan menys ho mereixi, perquè serà quan més ho necessiti.

NOTA: Si t'ha agradat aquesta publicació, comparteix-la amb els teus amics i deixa els teus comentaris.

Telf.: 605 52 52 81
 

2 comentaris :

  1. Molt xulo! Ho tindrem en compte! i ho intentem fer el millor possible!

    ResponSuprimeix
  2. Si, i tant! No és fàcil fer de pares o mestres... se'n aprèn una mica cada dia

    ResponSuprimeix

Entrades populars