No visquis només pels teus fills

Avui vull compartir aquesta polèmica carta d'Olga Valyaeva, falsament atribuïda al Papa Francesc. Parla dels perjudicis de "viure només per als fills".
 
 
 
 
No visquis només pels teus fills...
 
T'ho suplico, ¡no visquis només pels teus fills!

 
No solament NO ho necessiten, els fa mal.

 
Quan el nen es converteix en la raó de viure dels seus pares això és massa per a ell. És com si el tanquessin en una habitació en què un dia s'acabarà l'aire; encara que al començament pot respirar, arribarà el dia en què comenci a ofegar-se. Ofegar-se enmig de tant “d'amor i cura”.

 
Per això t'ho suplico, no visquis només pels teus fills. Troba-li un altre significat a la vida, troba-li un altre sentit al fet de ser pare o mare. Perquè els nens i nenes que neixin en el nostre planeta no es converteixin en deutors i víctimes de la teva “caritat” i cura.

 
Estima la teva parella. Els nens creixeran i ell o ella es quedarà amb tu. Pots ser tu qui doni exemple als nens de com portar una vida de parella saludable, perquè ells mateixos vulguin tenir la seva pròpia família, però tambié pots estroncar el desig del teu espòs o esposa si et fiques massa en els problemes dels teus fills i t'oblides d'ell o ella.

 
Estima't. No t'oblidis de tu mateix quan lluitis per la felicitat dels teus fills. No et neguis un vestit o una corbata, per exemple, per comprar una nova joguina, no canviis el teu saló de bellesa o el teu hobbie per pagar un nou professor particular; si tu no cuides de tu mateix, què els pots donar als altres? Quin exemple els donaràs? Quin amor?

 
Busca-li sentit a la vida més enllà de lo material. Aquesta vida no és eterna i així és encara que no vulguis pensar-hi. La espiritualitat, la religió, les oracions (o quina sigui la teva manera d'expressar la teva vida espiritual) pot ser una font d'energia i desitjos de viure que t'ajudaran a no recolzar-ho tot sobre les espatlles dels teus fills.

 
No visquis només pels teus fills, t'ho suplico. Quan trobo nens i adults els pares dels quals ho van donar tot i més per ells, em fa mal mirar-los als ulls. En molts d'ells veig el meu propi dolor, veig tristeses, cors trencats, ànimes buides. Els seus ulls criden per ajuda, criden de dolor, de desesperació i de culpa. Ells, com tots els nens, volen estimar els seus pares, però si ho fan segurament no sobreviurien als seus cuidados.

 
Dóna als teus fills l'oportunitat de viure i respirar. Així podran créixer i desenvolupar-se en l'àrea que tinguin destinada. El nostre rol com a pares és molt senzill: regar a temps però no amagar del sol, protegir de les malures; després el nen, tal i com una flor, podrà créixer pel seu compte i mostrar el millor de si mateix.

 
Olga ValyaevaNOTA: Si t'ha agradat aquesta carta, comparteix-la amb els teus amics i deixa els teus comentaris.

Telf.: 605 52 52 81
 Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars