Les 6 claus de la crisi dels 40La crisi de la mitjana edat, o crisi dels 40, es fonamenta en 6 aspectes principals, que sovint fan replantejar-nos el sentit de la nostra vida i ocasionen una petita (o gran) revolució.

  1. La feina: A banda de la crisi econòmica i les situacions d'atur, les persones, de joves, tenen aspiracions i somnis d'arribar a un lloc determinat en la seva feina. Hi ha un punt en què, per diverses circumstàncies, es preveu que «no s'arribarà més lluny». Això suposa haver d'acceptar una realitat que no és fàcil, i que pot ocasionar una veritable crisi en algunes persones, sobre tot, en aquelles que han centrat la seva vida en la feina.

  2. La vocació: La nostra vocació era una, i la feina que no vam tenir “més remei que acceptar” pot ser ben diferent. Avui dia és gairebé un luxe poder treballar en allò que ens agrada i que a més ens hi puguem guanyar la vida. Sovint ha calgut que renunciem a la nostra vocació per les dificultats amb què ens hem trobat, i/o per motius econòmics. Aquesta renúncia, a la llarga, “passa factura”. És quan un matí ens llevem i ens adonem que no ens agrada la nostra feina, que ens sentim frustrats perquè no podem desenvolupar la nostra vocació, i a més tenim la sensació que el temps passa, que ens fem grans i que cada cop estem més lluny dels nostres projectes i somnis.

  3. La parella: En l’etapa jove hi ha una certa idealització de les relacions de parella. La vida de la parella travessa diferents etapes, i és fàcil que es caigui en la monotonia i el distanciament. La nostra parella potser és el nostre puntal, allà a on trobem refugi, estimació, complicitat... però quan això no és així, es produeix una crisi, que molts cops conflueix en aquesta crisi de la mitjana edat.

  4. Els fills: Qui encara no en té, als 40 ha de prendre decisions definitives. Qui els té petits, es veu condicionat a nivell de temps lliure, eleccions d'oci, economia, fins i tot a l'hora de triar una feina o desenvolupar la seva vocació. Si són adolescents, es generen noves situacions, que alguns cops posaran a prova la solidesa de la parella.

  5. Els valors: Hi ha valors inamovibles, però al llarg de la vida anem fent revisió de valors. Si als 20, experimentar i tenir una vida plena de dinamisme són valors importants, als 40 això segurament ha passat a un segon pla i valorem més una conversa tranquil·la o bé la companyia en una excursió.

  6. Les prioritats: La feina? La família? La vocació? Els amics? Les aficions? A què donem prioritat? En quin ordre? Ha variat en funció de l'edat i les etapes vitals? I als 40? La nostra vida s'assembla a la que havíem somiat? O no té res a veure?NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.


Telf.: 605 52 52 81
 

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars