Que no t'agafi la síndrome post-vacances! 5 consells per evitarla


Existeixen algunes situacions o estats que predisposen a patir la síndrome post-vacacional:
  • Vacances llargues, esgotadores o durant les quals no es descansa de manera adequada.
  • Adaptació insuficient a l’àmbit laboral, present inclòs abans de les vacances. Manca de motivació laboral.

El millor remei: la prevenció

El remei, com passa molts cops, està en prevenir la seva aparició. En aquest sentit es poden intentar diverses mesures.
1. Mantenir cert horari ens permetrà que continuem amb un cert bioritme.
2. Tornada progressiva, encara que no sigui completa, a la rutina habitual pot afavorir que aquest canvi no resulti dramàtic ni catastròfic (com tirar-se a una piscina d’aigua freda).
3. Evitar una motivació personal excessivament centrada en les vacances. No es pot estar desitjant les vacances durant la meitat de l’any i lamentar-se que hagin acabat durant l’altra meitat. Per a això, es poden intentar mantenir determinades aficions. Poden haver aficions que s’hagin iniciat durant les vacances, i que sigui recomanable mantenir al llarg de l’any.
4. Dividir el període de vacances en diverses parts evitarà la sensació de saturació respecte a les vacances i ens ajudarà saber que a la tornada encara ens queden uns dies.
5. Endressar la taula de treball, evitant les muntanyes caòtiques. S’ha de fer un esforç en intentar organitzar l’agenda, establint un pla de lluita real que intenti afrontar les tasques pendents amb un ordre de prioritats.
Si malgrat seguint aquests cinc consells, aquest problema persisteix, l’ajuda d’un especialista pot ser fonamental per analitzar si hi ha una insatisfacció personal a la base de tot això. Pot ser que la síndrome post-vacacional només sigui un símptoma de problemes més profunds.
NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.


Telf.: 605 52 52 81
Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars