"La falguera i el bambú"


"La falguera i el bambú" és un conte curt oriental, que ens parla de la perseverança que cal tenir per lluitar i aconseguir els nostres propòsits.


LA FALGUERA I EL BAMBÚ
 
Un dia vaig decidir donar-me per vençut... Vaig renunciar a la meva feina, a la meva relació, a la meva vida. Vaig anar al bosc per parlar amb un ancià que, deien, era molt savi.
 
- Podria donar-me una bona raó per no donar-me ver vençut? -li vaig preguntar.
- Mira al teu voltant - em va dir-. Veus la falguera i el bambú?
- Sí, - vaig respondre.
- Quan vaig sembrar les llavors de la falguera i el bambú, les vaig cuidar molt bé. La falguera ràpidament va créixer; el seu verd brillant cobria el terra. Però res va sortir de la llavor de bambú. No obstant això, no vaig renunciar al bambú.
En el segon any la falguera va créixer més lluent i abundant, i, novament, res va créixer de la llavor de bambú. Però no vaig renunciar al bambú.
En el tercer any, encara res va brotar de la llavor de bambú. Però no vaig renunciar al bambú.
En el quart any, novament, res va sortir de la llavor de bambú. Però no vaig renunciar al bambú.
En el cinquè any, un petit brot de bambú va treure el nas de la terra. En comparació amb la falguera, aparentment era molt petit i insignificant.
En el sisè any, el bambú va créixer més de 20 metres d'alçada. S'havia passat cinc anys fent arrels que el sostinguessin. Aquelles arrels el van fer fort i li van donar el que necessitava per sobreviure.
Sabies que tot aquest temps que has estat lluitant, realment, has esta fent arrels? -em va dir l'ancià i va continuar...
El bambú té un propòsit ben diferent al de la falguera, però, tots dos són necessaris i fan del bosc un lloc bonic.


Mai et penedeixis d'un dia de la teva vida. Els bons dies et donen felicitat. Els dies dolents et donen experiència. I tots dos són essencials per a la vida. -em va dir l'ancià, i va continuar...
La felicitat et manté dolç. Els intents et mantenen fort. Les penes et mantenen humà. Les caigudes et mantenen humil. L'èxit et manté brillant...
 
Si no aconsegueixes allò que anheles, no desesperis... potser només estiguis fent arrels...
 
NOTA: Si t'ha agradat aquest conte, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.


Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars