7 símptomes de la síndrome post-vacacionalLa síndrome post-vacacional és un trastorn del qual s'està parlant cada cop més, d'uns anys ençà. El fet que fa uns anys no estigués tipificat un problema com aquest, pot ser degut a que no existia. Si això és cert, estem davant d’un procés que s’ha generat en els darrers temps i per tant, en certa manera, com a fruït de la vida moderna. Si és així, cal que ens serveixi per fer una reflexió sobre el sistema de vida actual.

Quan s’entra novament en contacte amb la vida activa, cal una re-adaptació. Aquest procés hauria de ser dosificat. Però no sempre és així; sovint es pateix un malestar important amb una forta repercussió sobre la qualitat de vida.

Algunes característiques de la síndrome post-vacacional:


1. Debilitat generalitzada i astènia.

2. Insomni que conviu amb una somnolència important al llarg del dia.

3. La capacitat de concentració i de presa de decisions es veu limitada així com la tolerància a la feina.

4. Impossibilitat d’organitzar-se, acumulació de tasques, etc.

5. Sensació de desídia i tedi.

6. Pot aparèixer una sensació d’angoixa vital que pot arribar a un bloqueig.

7. Pot haver-hi un canvi de caràcter amb certa agressivitat, no obstant això, s’estableix habitualment i de manera progressiva una simptomatologia més pròpia d’un quadre depressiu. Per tot això, s’afecten diversos aspectes de l’estil de vida.

Aquesta síndrome pot cursar amb una intensitat molt variable i de diferents maneres, en alguns casos aquesta variabilitat pot fer molt difícil la seva detecció. La manca de diagnòstic pot portar a manifestar una incomprensió cap a aquestes persones que pot agreujar el quadre.NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.


Telf.: 605 52 52 81


 

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars