6 passes per evitar que juguin amb nosaltres

 
Una part important de les relacions humanes es basa en la manipulació dels altres per aconseguir el que volem. La millor manera d’evitar que nosaltres juguem amb els altres, és prendre consciència que estem jugant, i deixar de fer-ho. Però, com podem evitar els jocs i les manipulacions dels altres cap a nosaltres?

  • Adonar-me'n de a quin tipus de jocs sóc més vulnerable: Podem ser més vulnerables a caure en el joc de les persones que ens cuiden molt i es desviuen per nosaltres, o també a les persones amb una aparença feble, els que sembla que sempre estiguin demanant ajuda, etc.
  • Detectar que ens estan fent un joc: Ens adonarem, bàsicament, perquè ens sentim incòmodes, estem acceptant una situació que realment no volem, o ens sentim malament amb l’altra persona.

Un cop tenim identificat el joc i veiem com funciona i on “piquem” una vegada i una altra, tenim quatre alternatives:

  • Descobrir el joc: Consisteix en explicar-li a l’altre allò que passarà a continuació, basant-nos en el nostre coneixement del joc. Per exemple, l’altre ens diu “no sé com ho faré per anar demà al metge, és tant lluny i ningú m’acompanya...” li podem dir: “quan necessitis alguna cosa, pots demana-la en comptes de tirar indirectes”. Però el perill d’això, és que si l’altre no té la capacitat d’entendre el seu propi joc, el que farà probablement serà reaccionar amb un altre joc.
  • Seguir el joc: Podem seguir el joc per evitar la confrontació. Llavors, no serà un veritable joc, perquè un dels dos jugadors és conscient que és un joc. Poc a poc, li podem donar la possibilitat a l’altre que aprengui a demanar les coses d’una manera més sana.
  • Ignorar el joc: És no caure en la “invitació” a jugar. Per exemple, l’altre ens convida a criticar a una tercera persona que no hi és. Canviem de tema. Pot ser que l’altre insisteixi un cop i un altre, o que faci una “escalada”, cada vegada més indignat. Llavors, li podem dir, simplement, que no volem entrar en el seu joc.
  • Confrontar el joc Consisteix en destapar-lo, però amb una dosi d’ironia i humor. Això es pot fer quan hi ha una gran confiança, o dins d’una teràpia, en la què el terapeuta veu el joc des de la distància emocional.NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.


Telf.: 605 52 52 81


Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars