Les 8 passes per solucionar un problema


En la nostra vida quotidiana, trobem contínuament problemes per resoldre, decisions que s'han de prendre, que van d'allò més senzill, com “tinc gana, què puc menjar?” a allò més complex: “accepto aquest lloc de treball en un altre país?”. Sigui quin sigui el problema a resoldre, la nostra ment segueix sempre el mateix patró, els mateixos passos, i també, sigui quin sigui el nostre patró de personalitat, tendirem a quedar-nos “estancats” en la mateixa fase de resolució.

Inquietud: Tot comença amb un malestar, una inquietud, que trenca la nostra harmonia, el nostre equilibri. Pot ser en forma de sensació física, o d'autèntic malestar que ens impedeix descansar, etc.

Identificació: Adonar-nos de què ens passa, consisteix en identificar la nostra necessitat i els sentiments i sensacions que l'acompanyen. Aquesta fase té dos nivells: adonar-se i prendre consciència. Per entendre la diferència, posaré un exemple: tots sabem que el tabac és dolent. Ens hem adonat. Però fins que no siguem conscients del mal que ens produeix, que tossim tots els matins i ens costa pujar una escala, no prendrem consciència del mal real que ens ocasiona. I serà solament quan prenguem veritable consciència, quan ens proposarem deixar el tabac. No abans.

Recerca de solucions: Molts cops ens quedem estancats perquè la solució plantejada no és factible. I hem descartat altres opcions, que amb algunes correccions podrien ser vàlides. D’altres vegades, ens quedem amb una o dues opcions, i no veiem que podria haver-n’hi d'altres... Obrir la nostra ment, escoltar opinions diverses, ens pot ajudar a trobar una sortida que no veiem.

Energia: És necessari un grau d’energia per enfrontar-nos a un problema o una decisió. De vegades, simplement el nostre empipament pot funcionar com un motor, com un revulsiu que ens doni l'impuls necessari.

Contacte: Enfrontar-se al problema, tot i tenir la solució, l’energia i els mitjans al nostre abast, de vegades es demora degut a les nostres pors. Vèncer les pors i donar aquell únic pas que ens falta per assolir la nostra meta, és el repte que ens separa d'aconseguir-ho.

Recompensa: Hem de saber gaudir dels nostres assoliments. Hi ha moltes persones que no es feliciten per allò que han aconseguit. Tant important és aconseguir un repte com saber valorar-nos per ell.

Retirada i relaxació: Un cop aconseguit un repte, un hàbit, o un cop presa una decisió, també és important saber desconnectar. Es crearà llavors allò que anomenem “buit fèrtil”, que és el camp de cultiu per crear un nou repte. Si no desconnectem dels problemes un cop resolts, es crea una ansietat i una pèrdua innecessària d'energia que ens impedirà seguir avançant.NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.


Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars