Ets una persona intuïtiva?


Sovint sentim a dir que una persona és intuïtiva, però:

Què és la intuïció? És una més de les parts del nostre nen interior.
És la intel·ligència més primitiva, la primera que utilitzem. Es basa en les sensacions i percepcions i la reacció emotiva que provoquen. La resposta intuïtiva és molt més ràpida que la resposta raonada.

Com funciona? El nen petit percep la mirada, l’expressió de la cara dels adults que l’envolten i aprèn també el significat que té: aprèn a captar la por, la ràbia, etc. Aquest aprenentatge és previ a l’adquisició del llenguatge, i per tant, no estarà influït per aquest ni per la cultura. Quan el nen sap què sent la mare, això li proporciona un mètode per imaginar i intuir què cal fer per sortir-se’n de les situacions de la vida i “anar tirant”.

La diferència entre la resposta intuïtiva i la resposta raonada, és que en el pensament raonat, davant d’un problema, busquem totes les opcions possibles, mentre que el pensament intuïtiu ens dóna una “regla general” o pràctica, descartant altres opcions. És molt més automàtica i per tant, més ràpida. És un coneixement immediat.

Per què és més ràpida? Com deia abans, la intuïció es basa en allò que percebem, i ens dóna una resposta automàtica sense deduccions ni raonaments, i sense influència de la cultura, però sí basant-se en la pròpia experiència. No és científica ni objectiva, però és pràctica.

Per a què serveix la intuïció? La intuïció és la que fomenta la creativitat, és la intel·ligència creadora, i també la manipulació: el nen petit aprèn a posar una determinada cara, a fer una expressió de llàstima, per exemple, per aconseguir allò que vol. Quan la persona creix, si això li dóna resultat, anirà ampliant i perfeccionant les tècniques manipuladores per aconseguir allò que vol.

Existeix la “intuïció femenina”?
Segons alguns estudis, les dones acostumen a captar més el llenguatge no verbal, estan més atentes als petits detalls. Això les fa més “intuïtives”, és a dir, tindran més opcions a intuir què sent l’altra persona, quines intencions ocultes té, etc. Això no vol dir, ni que totes les dones siguin més intuïtives ni que tots els homes ho siguin menys, simplement és una tendència.

Com puc ser més intuïtiu? Si hem dit que la intuïció es basa en les sensacions i percepcions, quan volem captar els sentiments d’una persona, les dobles intencions, allò que “vol dir però no ha dit” l’altra persona, ens haurem de fixar en el seu llenguatge no verbal: gestos, expressions, postura del cos... tot això ens dóna gran informació addicional sobre la persona i els seus sentiments.NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.


Telf.: 605 52 52 81


Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars