Les 9 frases dels teus pares que et van marcar


Hi ha frases que es repeteixen generació rere generació, que tots hem escoltat algun cop. Ens van marcar, per a bé o per a mal. Ens han convertit en les persones que som. Veiem quines són.

         Pots fer-ho millor. Cal que ens corregeixin perquè millorem. I també perquè ens atrevim a provar-ho i confiem en les nostres capacitats.
         Mai fas res bé. És la variant negativa de l'anterior. Destrueix l'autoestima i no ajuda a créixer. Corregir, si. Menysprear, mai.
         Què bé ho has fet. Un reconeixement, un elogi, són el millor premi per a l'esforç i el treball ben fet.
         Quant t'estimo! L'amor incondicional és necessari per sentir-nos segurs i recolzats. La seva absència total causa importants trastorns.
         Doncs ara no t'estimo. No hi ha pitjor xantatge emocional per a un nen. El pitjor és que s'ho creu i que farà qualsevol cosa per tal de no perdre una cosa tan valuosa com l'amor dels pares. S'ha d'educar sense caure en la manipulació emocional.
         Ja t'ho faig jo! Cal que les persones ho provin, s’equivoquin, caiguin i s’aixequin elles soles. Si sempre m'ho solucionen tot, no aprendré.
         Al meu fill no li faltarà res. La vida real està plena de petites frustracions, de carències. Alguns pares, que van viure situacions precàries, pretenen omplir als seus fills de tots els capricis que els demanin. Amb això, no estan ensenyant a conviure amb la frustració ni a acostumar-se a que també existeix el “no”.
         Demana permís per aixecar-te. Els convencionalismes socials s'aprenen. Després, de grans, ja decidirem quins seguim i quins no. M'he trobat amb persones que van rebre una educació tan anti-convencional que d'adults no saben manegar-se en situacions socials com per exemple un dinar formal o un funeral.
         Alerta! No em refereixo aquí al crit d'advertiment davant d'un perill imminent. Em refereixo a aquells pares que estan contínuament dient “alerta” per tot, sense més explicació. El nen no sabrà on és el perill i pot tornar-se ansiós i poruc de tot, o bé, ans el contrari, despreocupar-se totalment.NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.


Telf.: 605 52 52 81


Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars