Com saber si és trastorn bipolar


Fa uns anys, gairebé no se sentia parlar de trastorn bipolar. Darrerament, estan augmentant les persones que són etiquetades amb aquesta paraula. Però perquè es pugui parlar d'un trastorn bipolar pròpiament dit, han de coincidir una sèrie de factors:

1. Les persones canviem d'estat d'ànim: unes són més variables, d’altres són més estables. Uns dies podem estar més animats, i uns altres més decaiguts. Però a aquesta variació, que és normal, no se la pot etiquetar com a bipolar.

2. Per parlar de trastorn bipolar, cal que hagi una depressió amb totes les seves característiques i un trastorn maníac, també amb totes les seves característiques (vistes en darrers articles).

3. Tant l'estat depressiu com el maníac, causen alteracions importants en la conducta de la persona, que afecten a la seva vida rutinària, laboral, social, etc.

4. Tant els episodis maníacs com els depressius tenen una durada constant d’uns quants dies o setmanes seguits. Quan un té “un dia dolent” o “un dia eufòric” de manera puntual, no podem parlar de trastorn bipolar.

5. Per poder fer un diagnòstic, la persona ha de passar almenys dos anys seguits amb alternança dels dos estats.

6. Durant un període de dos mesos, no hi ha ni un sol dia en què no aparegui clarament un dels dos estats, depressiu o maníac.

7. Les alteracions de l'estat d'ànim no seran degudes ni a altres trastorns mentals, ni al consum de substàncies com drogues, alcohol, etc.

8. Amb tot, el diagnòstic haurà de ser avaluat per part d'un professional, que pautarà el tractament oportú.NOTA: Si t'ha agradat aquest article, comparteix-lo amb els teus amics i deixa els teus comentaris.Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars