Stanford i els "cafetons" amb les amigues

De la importància de prendre'ns temps per compartir amb les amigues:


Són famoses les conferències que cada any donen a Stanford als recent llicenciats. La darrera dissertació va ser sobre la connexió ment-cos; la relació entre l'estrès i el malestar físic.

L'orador (cap de psiquiatria de Stanford) va dir, entre d’altres coses, que una de les millors coses que un home pot fer per la seva salut és casar-se amb una dona. Mentre que la dona, una de les millors coses que pot fer per la seva salut és cultivar la relació amb les seves amigues. Al començament, tothom va riure, però parlava seriosament.

Les dones connecten entre elles de manera diferent i es proporcionen sistemes de recolzament que les ajuden a bregar amb l'estrès i les experiències difícils de la vida. Físicament, aquesta qualitat “temps per a les amigues” ens ajuda a fabricar més serotonina -un neurotransmissor que ajuda a combatre la depressió i pot produir una sensació general de benestar-. Les dones comparteixen els seus sentiments, mentre que els homes sovint es relacionen entorn a activitats. Ells poques vegades se seuen amb un amic a parlar de com se senten sobre qualsevol cosa, o com va la seva vida personal. Treball? sí. Esports? sí. Cotxes, pesca, caça, golf...? sí.

Però, i els seus sentiments? Molt poques vegades. Les dones ho fan tot el temps. Nosaltres compartim, des de la nostra ànima, amb les nostres germanes i evidentment és molt bo per a la nostra salut. L'orador va dir que dedicar temps amb una amiga és tan important per a la nostra salut general com el jogging o anar al gimnàs.

Hi ha una tendència a pensar que quan “fem exercici” estem fent alguna cosa bona per al nostre cos. I és cert. Però, hi ha qui pensa que quan parlem amb les nostres amigues, estem perdent el temps i hauríem d'estar ocupades de manera més productiva. No és cert.

De fet, va dir, que el no crear i mantenir relacions personals de qualitat amb altres persones, és tan nociu per a la nostra salut física com fumar.

Per tant, cada vegada que ens seiem a enraonar amb amigues, dóna't uns copets a l'espatlla i felicita't per estar fent alguna cosa útil per a la teva salut.

De manera que... Visca els “cafetons” amb les amigues!


Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars