La gallina i els aneguets

Aquest conte de Jorge Bucay, ens permet reflexionar sobre com, moltes vegades, veiem la realitat des de posicions diferents, i pensem que la nostra posició és l'única des de la què es divisa la veritat. 


Temps era temps, una ànega  va pondre quatre ous. Mentre els covava, una guineu va atacar el niu i la va matar. Però, per algun motiu, no va arribar a menjar-se els ous abans de fugir, i aquests van quedar abandonats al niu.

Una gallina lloca va passar per allà i va trobar el niu descuidat. El seu instint la va fer asseure's sobre els ous per covar-los.

Poc després van néixer els aneguets i, com era lògic, van prendre a la gallina per la seva mare i caminaven en filera rere d'ella.

La gallina, contenta amb la seva nova niuada, els va dur a la granja. Tots els matins, després del cant del gall, la mare gallina escarbotava la terra i els aneguets s'esforçaven per imitar-la. Quan els aneguets no aconseguien arrencar del terra ni un miserable cuc, la mare proveïa d'aliment a tots els seus pollets, trencava un cuc en trossets i alimentava els seus fills donant-los de menjar al bec.

Un dia com d'altres, la gallina va sortir a passejar amb la seva niuada pels voltants de la granja. Els seus pollets, disciplinadament, la seguien en filera.


Però de sobte, en arribar al llac, els aneguets es van capbussar d'un salt a la llacuna, amb tota naturalitat, mentre la gallina cloquejava desesperada demanant-los que sortissin de l'aigua.

Els aneguets nedaven alegres, xipollejant, i la seva mare saltava i plorava tement que s'ofeguessin.

El gall va aparèixer atret pels crits de la mare i es va adonar de la situació.

- No es pot confiar en els joves -va sentenciar-. Són uns imprudents.

Un dels aneguets, que va escoltar al gall, es va apropar vora d’ells i els va dir: “no ens culpeu a nosaltres per les vostres pròpies limitacions”.Telf.: 605 52 52 81


Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars