Senyoreta, què és l'amor?

Aquest bonic conte curt convida a reflexionar sobre què és l'amor:


Un dels nens de la classe d'educació infantil va preguntar:

- Senyoreta, què és l'amor?

La mestra va sentir que la criatura mereixia una resposta que estigués a l'alçada de la pregunta intel·ligent que havia formulat.
Com que ja eren a l'hora de l'esbarjo, va demanar als seus alumnes que donessin una volta pel pati de l'escola i portessin coses que convidessin a estimar o que despertessin en ells aquest sentiment. Els menuts van sortir corrent i, quan van tornar, la mestra els va dir:

- Vull que cadascun de vosaltres ens ensenyi què ha trobat.

El primer alumne va respondre:

- Jo he dut aquesta flor... oi que és bonica?

A continuació, un altre alumne va dir:

- Jo he dut aquest ocellet que he trobat en un niu... oi que n’és de graciós?

I així, els nens, un a un, van anar mostrant als altres allò que havien recollit a l’hora del pati.

Quan van acabar, la mestra es va adonar que una de les nenes no havia portat res i que havia estat en silenci mentre els seus companys parlaven. Se sentia avergonyida per no tenir res a ensenyar.

La mestra es va dirigir a ella:

- Molt bé, i tu? No has trobat res que puguis estimar?

La criatura, tímidament, va respondre:

- Ho sento, senyoreta. Vaig veure la flor i vaig ensumar el seu perfum, vaig pensar en arrencar-la, però vaig preferir deixar-la per què deixés anar el seu aroma durant més temps. També he vist papallones suaus, plenes de color, però semblaven tan felices que no he intentat agafar-ne cap. També he vist l'ocellet al seu niu, però... al pujar a l'arbre, he notat la mirada trista de la seva mare i he preferit deixar-lo allà... 
Així que porto amb mi el perfum de la flor, la llibertat de les papallones i la gratitud que he observat en els ulls de la mare de l'ocellet. Com us puc ensenyar el que he portat?

La mestra va donar les gràcies a l'alumna i emocionada li va dir que havia estat l’única en advertir que allò que estimem no és un trofeu i que l'amor el portem a dins del cor.

L'amor és quelcom que se sent.

Cal tenir sensibilitat per viure'l.


Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars