"Carta d'un pare a la seve filla (sobre el seu futur espòs)"

L'autor d'aquesta carta, Kelly M. Flanagan, és un psicòleg clínic d'Estats Units, que, inspirat per la preocupació que genera en les dones el fet de poder mantenir l'interès de les seves parelles cap a elles i així evitar ser abandonades o enganyades, va escriure aquesta carta a la seva filla petita, a qui anomena "Cutie-Pie".

La fa extensiva a la seva muller, a "cada dona adulta que he conegut dins i fora de la meva oficina de teràpia, dones que mai han conegut la veu del pare" i també a "la generació de nens que esdevindran homes i necessiten que els recordi allò que és reament important".

Recomano la lectura d'aquesta carta que em sembla genial:


"Estimada Cutie-Pie

Fa uns dies, la teva mare i jo estàvem cercant alguna cosa al Google. Quan anàvem per la meitat de la pregunta, Google ens va mostrar una llista amb les cerques més populars al món. La cerca més popular era "Com mantenir-lo interessat".

Em va sorprendre. Vaig revisar diversos articles d'entre l'enorme quantitat que van aparèixer de com ser sexy i sexual, quan dur-li una cervesa i no un entrepà, i les maneres de fer-lo sentir més intel·ligent i superior.

I em vaig enfadar.

Menuda, això no és, mai ha estat i mai serà la teva feina: "mantenir-lo interessat".

Menuda, la teva única tasca és saber molt endins de la teva ànima -en aquell lloc indestructible que no es transforma pel rebuig, la pèrdua o l'ego- que tu ets digna d'interès. (Si pots recordar que tothom també és digne d'interès, estaràs per guanyar la batalla de la teva vida. Però això és una carta per a un altre dia.)

Si estàs segura de la teva vàlua en aquest sentit, seràs atractiva en el sentit més important d'aquesta paraula: atrauràs un noi que serà digne del teu interès i que també voldrà passar la seva vida invertint tot el seu interès en tu.

Menuda, vull dir-te una cosa del noi que no necessita que el mantinguis interessat, perquè sap que tu ets interessant:

M'és ben igual que posi els colzes damunt la taula, sempre i quan posi els ulls en la manera com s'arrufa el teu nas quan somrius. I que no pugui deixar de mirar-te.

M'és ben igual que no jugui a golf amb mi, sempre i quan ell pugui jugar amb els fills que li donis i gaudeixi de totes les maneres glorioses i frustrants en què s'assemblen tant a tu.

M'és ben igual que no persegueixi els diners, sempre i quan ell persegueixi el seu cor i sempre el porti de tornada cap a tu.

M'és ben igual si és fort, sempre i quan et doni espai per exercitar la força que hi ha al teu cor.

M'és ben igual el que vota, sempre i quan s'aixequi cada matí i et trii un lloc d'honor a casa teva i un lloc per venerar-te al seu cor.

M'és ben igual el color de la seva pell, sempre i quan ell pinti el llenç de les vostres vides amb pinzellades de paciència, sacrifici, vulnerabilitat i tendresa.

M'és ben igual si va ser educat en una o altre religió o cap, sempre i quan hagi estat educat per valorar allò que és sagrat i per saber que cada moment de la vida i cada moment que passi amb tu és quelcom profundament sagrat.

A la fi, menuda, si ensopegues amb un home com aquest i sembla que ell i jo no tenim res en comú, en realitat tindrem en comú el més important:

Tu.

Perque, a la fi, menuda, l'única cosa que has de fer per "mantenir-lo interessat" és ser tu mateixa.

El teu home eternament interessat,

El pare"Telf.: 605 52 52 81


Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars