De l'adolescent a l'adult jove


La setmana passada vèiem com l’adolescent es troba davant d’una sèrie de valors que li han transmès al llarg de la infància des de diferents àmbits i com ha de triar i decidir d’entre tots ells per a crear la seva pròpia personalitat i escala de valors.
 
 
Aquests valors tenen a veure amb què es vol aconseguir en la vida, com es vol aconseguir, quin tipus de persona vull ser, i quines son les meves prioritats en la vida, a què li dóno més importància, entre altres coses.
Hi ha tres qüestions fonamentals sobre les que es decideix en aquesta etapa: Com és el món, com son els altres i com sóc jo. I aquestes decisions quedaran molt arrelades en la persona i condicionaran la seva vida i les seves decisions en el futur. Les decisions sobre el món, per exemple, poden ser: “hem vingut a aquest món a treballar”, o “la vida son quatre dies, lo millor és divertir-se”, o “el més important és buscar la felicitat”, o “hem vingut a aquest món a patir”, o “la vida és fantàstica” o “la vida és un fàstic”, etc. Seguir llegint... 
 
Telf.: 605 52 52 81Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars