La psicologia de la Gestalt

Dins del corrent de la Psicologia Humanista, els anys 50, 60 i 70, neixen diverses escoles, principalment als Estats Units. Una de les que s’ha fet més famosa els darrers anys és la Psicologia de la Gestalt.

El psicoterapeuta argentí Jorge Bucay l’ha divulgada àmpliament amb els més de 20 llibres d’autoajuda que ha publicat entre els que destaco: “Cuentos para pensar”, “Cartas para Claudia”, “Déjame que te cuente” i “El camino de la felicidad”.

El creador de la Psicologia Gestalt és Fritz Perls (1893-1970). La Gestalt se centra en l’aquí i l’ara (en el present) i descriu que per a resoldre els problemes, seguim sempre unes passes molt semblants, independentment de quin sigui el problema: Sensació, identificació del problema, (o “adonar-se’n”), energetització, acció, contacte i retirada-relaxació.


Cada persona, en funció del seu tipus de personalitat, les seves experiències prèvies, etc, tindrà tendència a “encallar-se” en la mateixa fase d’aquest procés, és a dir: que a algunes persones els costarà identificar l’origen del seu malestar, a d’altres els costa reunir les forces necessàries per enfrontar-lo, i altres, per exemple, els costa relaxar-se i desconnectar del problema un cop està resolt.
Si descobrim quin és el nostre “punt feble” davant la resolució de problemes, podrem aprendre estratègies per a superar-ho i enfrontar-nos millor a les situacions de conflicte.

Telf.: 605 52 52 81

Cap comentari :

Publica un comentari

Entrades populars